У хуманитарној ски трци “И ја се борим” прикупљено 1.100.000 динара

29. март 2024. г

Јавно предузеће Скијалишта Србије и хуманитарна организација НУРДОР организовали су традиционалну хуманитарну ски трку на Копаонику, 6. пут и том приликом прикупљено је 1.100.000 динара. На трци која је одржана на стази Караман гребен учествовало је 95 такмичара, а присуствовали су и учесници НУРДОР зимског кампа.

Трку су ревијално отворили српски шампиони у скијању и борду, Невена Игњаровић и Матија Миленковић. У мушкој категорији најбоље време имао је Ивица Благојевић, у женској категорији прву позицију заузела је Даша Добродолац, док је у категорији најмлађих прво место освојио  Елез Нуридини. 

И ове године је традиционална ски трка Скијалишта Србије имала хуманитарни карактер под слоганом "И ја се борим", а прикупљена средства намењена су за адаптацију нове Родитељске куће у Београду за смештај и бригу о деци оболелој од рака из целе Србије. 

Национално удуржење родитеља деце оболеле од рака су 2003. године основали родитељи лечене деце, лекари и психолози и пријатељи из целе Србије са циљем да емотивно, практично и материјално помогну новим породицама које тек отпочињу дугу и неизвесну борбу за излечење својих малишана.

Захваљујемо се свим учесницима трке, као и свим хуманим појединцима, организацијама и поредузаћима која су препознала значај овакве акције и донирала новац.