Žičare

Ski centar Kopaonik

O centru

Kao najveći ski centar Srbiji, sa odlično pripremljenim stazama pruža neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do skijaša vrhunskih sposobnosti. Skijaški centar Kopaonik prostire se na više od 64 km staza i ski puteva uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Za ljubitelje noćnog skijanja u samom centru skijališta osvetljene su staze Pančićev vrh, Karaman greben i Malo Jezero. Osim toga, za najmlađe skijaše i sve druge početnike, koji prave svoje prve skijaške korake, postoje tri obezbeđena prostora „ski vrtića“ sa pokretnim trakama  koja olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama.

Sistemom za veštačko osnežavanje pokriveno je 97 posto skijališta. Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje sezona skijanja traje duže, a skijaši, kako početnici tako i oni malo zahtevniji mogu biti sigurni da će tokom sezone moći da uživaju u odlično pripremljenim stazama.

Sve staze su veoma dobro povezane sistemom žičara i ski liftova, kapaciteta od preko 34.000 skijaša na sat. Sistem ski instalacija na Kopaoniku čini jedna gondola, tri šestosedne žičare, sedam četvorosednih, deset ski liftova, dva vezna ski lifta kao i poketna traka. 

Žičara četvorosed „Pančićev vrh“ tokom čitave zimske sezone ali i u toku leta, osim skijaša i snoubordera, prevozi i posetioce centra koji se ne bave zimskim sportovima, već panoramski razgledaju centar i bave se brojnim drugim aktivnostima koje ski centar Kopaonik omogućava.

Pored staza za alpsko i nordijsko skijanje, skijaški centar Kopaonik poseduje i uređen snow park, na kome se organizuju mnoga takmičenja domaćeg i međunarodnog karaktera.

Od ove sezone, ski centar Kopaonik bogatiji je za gondolu koja povezuje Brzeće sa centrom Kopaonika. Ovaj projekat predstavlja najznačajniju investiciju u srpskom turizmu. Gondola Brzeće-Mali karaman prostire se na postojećoj trasi starih žičara Bela reka 1 i Bela reka 2, s tim što je izlazna stanica produžena do platoa na Malom Karamanu. Pored toga, na Kopaoniku su izgrađene još četiri nove staze koje su u velikoj meri proširile kapacitet skijališta. 

Ski centar Kopaonik ima i sankalište na stazi Karaman greben, a ljubitelji ove planine imaju priliku da se voze i taksi tabačem, koji vozi na unapred zakazane termine. 

Крај скијашке сезоне у ски центру Копаоник у недељу 31. марта 2024.г.
У хуманитарној ски трци “И ја се борим” прикупљено  1.100.000  динара
СКИ ЦЕНТАР КОПАОНИК - 30% ПОПУСТА ДО КРАЈА СЕЗОНЕ
ХУМАНИТАРНА СКИ ТРКА „И ЈА СЕ БОРИМ“ НА КОПАОНИКУ 29. МАРТА
Novi uslovi za proizvodnju veštačkog snega u ski centru Kopaonik
Takmičenja  u Alpskom kupu za najmladje kategorije u ski centru Kopaonik

Strane

Galerija Kopaonik Leto