Žičare

Ski centar Stara planina

Letnji sadržaji

Nedaleko pored Knjaževca nalazi se Stara planina, najveća planina u istočnoj Srbiji. Visokoplaninski masiv fascinantne lepote i netaknute prirode prostire se kao prirodna granica prema Bugarskoj. Kao jedna od najlepših planina naše zemlje predstavlja ogroman potencijal za razvoj turizma. Stara planina predstavlja prirodno bogatstvo izvanrednog značaja i u prvoj je kategoriji prirodnih bogatstava.Još uvek neistražena, predstavlja pravi izazov za turiste. Kako bi svi posetioci ove srpske lepotice upoznali i videli planinu, tokom leta organizuje se panormaska vožnja gondolom. 

Panoramska vožnja gondolom

Za sve ljubitelje prirode koji žele da uživaju u prelepom pogledu na Istočnu Srbiju, gondola tokom leta radi za panoramsku vožnju. 

Pešačenje 

Pešačenje predelima Stare planine predstavlja svojevrsni doživljaj. Staze koje su predviđene za pešačenje su: Planinarski dom - Midžor, staza Babin zub, šest staza Ćuštica, Ravno Bučje - prevoj Sveti Nikola.

Biciklom po Staroj planini

Stara planina je jedna od najlepših u Srbiji i idealna je za bavljenje planinskim biciklizmom. Predeli su specifični i teško savladivi, pa upravo zbog toga predstavljaju izazov za sve ljubitelje biciklizma. Na strminama, padinama i šumama ove planinske lepotice organizovane su mnoge biciklističke ture za sve one koji vole izlet u nepoznato i divlju prirodu. Zavrtite pedale i otkrijte skrivene reke na Staroj planini. Iskusni biciklisti kažu da taj doživljaj nigde nije neposredniji.  

Ekstremni sportovi 

Stara planina pruža velike mogućnosti za bavljenje ekstremnim sportovima. U toku leta održavana su brojna takmičenja paraglajdera, tako da su već ustanovljenja i startna mesta za ovaj ekstremni sport, koji dobija sve više poklonika. Takodje, na Staroj planini održavaju se takmičenja i u mountain bike-u, a u ovim predelima biće održan i Eurobalkan bike cup. Alpinizam se takodje svrstava u ekstremne sportove i na Staroj planini postoje uslovi i za ovaj sport.