Obaveštenje o privatnosti za korisnike usluga

Обавештење о приватности за кориснике услуга

Јавно предузеће „Скијалишта Србије“ обавезује се да ће чувати приватност корисника услуга предузећа. Прикупљамо само податке о корисницима неопходне за пружање квалитетне услуге или информисање, у складу са добрим пословним обичајима. Сви подаци о корисницима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су неопходни за обављање посла. Сви запослени у Јавном предузећу „Скијалишта Србије“ одговорни су за поштовање начела заштите приватности. ЈП Скијалишта Србије су руковалац подацима о личности, у смислу Закона о заштити података о личности.

Које информације прикупљамо и на који начин?

Када остварите контакт са нама, било да користите нашу веб страницу, купујете на продајном месту, купујете онлине или комуницирате на други начин, можемо прикупити одређене информације о Вама. Информације о себи можете нам, на пример, дати ако: креирате налог на нашој веб страници, извршите поруџбину, попуните било који образац (попут образаца за пријаву, конкурс и анкете), одлучите се за пријем вести, или се дописујте са нама (путем е-маила, телефона, чета, друштвених мрежа или на неки други начин). У зависности од тога шта наведете, ове информације могу укључивати Ваше име, адресу, број телефона, е-маил адресу, датум рођења, пол, информације о куповини, фотографије. Информације о Вама добијамо и од наших партнера, који су ангажовани ради обезбеђивања услуга, које су Вам на располагању (вендор система за продају ски-карата, процесор плаћања, банка, служба спасавања). Ослањамо се на пажљиво одабране партнере који обрађују Ваше личне податке, само онолико колико је потребно да пруже своје услуге. Однос ЈП Скијалишта Србије као руковаоца података о личности, са тим компанијама, које представљају обрађиваче података о личности, уређује се уговорима, како прописује Закон о заштити података о личности. На основу Закона и уговора, обрада података о личности коју врши обрађивач је дозвољена само на начин и у трајању, како то руковалац одреди.

Сваки пут када посетите веб страницу, одређени подаци се могу креирати на вашем уређају ради даљег коришћења - тзв колачићи. Ове мале текстуалне датотеке Вам могу помоћи да побољшате своје искуство и олакшате интеракцију са веб страницом. То може укључивати чување Ваше локације или подешавања језика, како не бисте морали поново да уносите информације приликом следеће посете или како бисте осигурали да артикли које сте додали у корпу не нестану док се крећете између страница на нашем сајту. Кликом на линк Подешавање колачића (у дну стране), можете видети које колачиће користимо и променити подешавања.

У које сврхе користите моје податке?

Ваше податке користимо да бисмо Вам пружали услуге и омогућили приступ сајту, укључујући омогућавање поручивања, администрирање Вашег налога и оптимизацију Вашег искуства. Информације можемо користити и у рекламне сврхе, само уколико сте за то дали изричиту сагласност. У случају да сте се определили да примате рекламне материјале и обавештења, ми и наши партнери ћемо користити Ваше личне податке (укључујући ваше име, е-маил и адресу) да бисмо вам повремено слали новости, вести и понуде, путем е-маила, телефона, смс порука или поштом. Ваше податке можемо користити за прилагођавање ових порука Вама. У случају да сте се определили да примате обавештења, вести, понуде, имаћете могућност да у било ком тренутку ту одлуку промените.

С ким делите моје податке?

ЈП Скијалишта Србије не деле податке корисника са трећим странама. У треће стране не спадају обрађивачи података са којима ЈП Скијалишта Србије, као руковаоц подацима о личности, има склопљен уговор.

Веб локације независних произвођача

Наш веб сајт може садржати везе са веб сајтовима наших партнера и брендова, оглашивача и повезаних компанија. Ако следите везу до било којег од ових веб сајтова, имајте на уму да се ова Политика приватности не односи на њих. Нисмо одговорни за Политику приватности тих веб сајтова, зато вас молимо да то проверите, пре него што им пошаљете било какве личне податке.

Безбедност

Заштита Ваших личних података нам је веома важна. Предузимамо низ разумних корака како бисмо покушали да заштитимо личне податке које пружате, укључујући:

  1. Коришћење Transport Layer Security (TLS) за шифровање података које размењујете са нашим сајтом.
  2. Захтев да поставите јединствено корисничко име и лозинку за приступ свом налогу.
  3. Нечување информација о кредитној или дебитној картици, што би омогућило било ком трећем лиму да трансактује користећи ту кредитну или дебитну картицу (као што је ваш CVV број).
  4. Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информације се преносе путем јавне мреже у енкриптованој форми, применом најсавременијих метода токенизације осетљивих података, и у складу са PCI-DSS стандардима. Ни једног тренутка подаци о платној картици нису доступни трговцу. 3D-Secure заштита за све трговце и купце - AllSecure Payment Gateway користи највише глобалне стандарде заштите и приватности података. Сви трговци који користе AllSecure Payment Gateway су аутоматски укључени у 3D-Secure заштиту, чиме се купцима гарантује безбедност куповине. Бројеви платних картица купаца се не чувају на систему трговца а сам упис се штити енкрипцијом података. Цео процес плаћања је усаглашен са PCI-DSS стандардом, којим се дефинишу неопходне мере безбедности при обради, чувању и преношењу осетљивих картичарских података. Осетљиви подаци о кориснику картице су заштићени током целог процеса плаћања: од момента уноса података на интернет продавнци трговца, током комуникација између трговца и релевантних банака и картичарских организација, као и каснијег чувања тих података.

Колико дуго ћете користити моје податке?

Податке које нам достављате задржавамо све док можете имати потраживања у вези са нашим услугама. У неким околностима можете тражити од нас да избришемо Ваше податке како је наведено у наставку. Након што прекинете коришћење наших услуга, можемо да складиштимо ваше податке у обједињеном и анонимном формату.

Право на опозив пристанка, увид, исправку и приговор

Овим путем Вас информишемо да имате право да опозовете пристанак на обраду Ваших података о личности, у сваком тренутку, слањем е-маила на адресу dpo@skijalistasrbije.rs. Уколико опозовете пристанак, то неће утицати на допуштеност обраде која је извршена на основу пристанка пре Вашег опозива. Након опозива пристанка, Ваши подаци ће се трајно уништити или анонимизовати. Осим тога, имате право на увид или исправку података о личности, право на приговор, као и да поднесете притужбу Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, уколико сматрате да су Вам повређена права предвиђена Законом о заштити података о личности.  Ако имате било каквих питања или недоумица у вези са овом Политиком приватности, контактирајте нас на dpo@skijalistasrbije.rs.

Ажурирање смерница приватности

Све промене које убудуће направимо у овој Политици приватности биће објављене на овој страници.