Политика приватности

Јавно предузеће „Скијалишта Србије“ одговорно је за примену Закона о заштити података о личности, предузеће је регистровано у Србији (ПИБ 104521515), са седиштем у улици Булевар Милутина Миланковића 9б, 11000 Београд.

Јавно предузеће „Скијалишта Србије“  обавезује се да ће чувати приватност свих купаца/корисника услуга предузећа. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо купцима/корисницима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са маилинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима строго се чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени у Јавном предузећу „Скијалишта Србије“ одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Које информације прикупљамо и на који начин?

Када остварите контакт са нама, било да користите нашу веб страницу или комуницирате са нама, можемо прикупити следеће информације о вама:

Информације које нам дајете: можете нам дати податке о себи ако креирате налог на нашој веб страници, извршите поруџбину, попуните било који образац (попут образаца за пријаву, конкурс и анкете), одлучите се за пријем нашег њузлетера, учествујете у промоцији на друштвеним мрежама са нашим веб сајтом или се дописујте са нама (путем е-маила, телефона, чета, друштвених мрежа или на неки други начин).

У зависности од тога шта наведете, ове информације могу укључивати ваше име, адресу или локацију, број телефона, адресу е-маила, датум рођења, пол, информације о куповини, преференције куповине, слике и финансијске податке (укључујуц́и податке о вашој кредитној или дебитној картици, које се налазе код нашег партнера за обраду плаћања картицом).

Ако пријављујете налог на веб страници, можете нам дати своју фотографију и надимак. Са свог налога такође можете позвати своје пријатеље да купују на нашој веб страници (укључујуцћи е-маил, Фацебоок или Инстаграм). Иако обавеставамо ваше пријатеље да смо од вас добили њихове детаље, пре него што поделите њихове податке за контакт, уверите се да имате њихову дозволу и да е-маил прослеђујете само људима за које знате да би их радо примили.

Информације које добијамо са других рачуна или извора: информације о вама можемо добити из других извора, као што су други налози са других веб страница, укључујући посреднике података, наше партнере, друштвене и оглашивачке мреже, као и процесори плаћања и службе доставе.

Податке које нам достављате допуњавамо подацима из сервиса које додају податке, као што су јавни подаци или подаци о друштвеним кретањима, како бисмо вам пружили бољи садржај или промоције. Додајемо ове податке постојећим информацијама о кориснику, како бисмо боље разумели интересе купаца и пружили релевантније препоруке за артикле и оглашавање, повећали сигурност наших купаца приликом коришцћења наше веб странице и у складу са нашим законским обавезама. Ови подаци могу укључивати величину домаћинства, приход домаћинства или професију. Ове информације могу бити повезане са вашим личним подацима као што су име и презиме, е-маил, адреса становања или број телефона.

Информације које наши ИТ системи прикупљају о вама: сваки пут када посетите веб страницу, одређени подаци ће се креирати и аутоматски евидентирати од стране наших ИТ система - тзв колачићи.

Више детаља о колачицћима можете видети на страни Политика колачића. Ове мале текстуалне датотеке вам могу помоцћи да побољшате своје искуство са веб страницом и олакшате интеракцију са нама. То може укључивати чување ваше локације или подешавања језика, како не бисте морали поново да уносите информације приликом поновне посете сајта или осигурати, да артикли које сте додали у корпу не нестану док се крећете између страница на нашем сајту. Такође користимо колачицће да бисмо вам пружили прилагођене маркетинг кампање.

Информације које пружа ваш уређај разликовацће се у зависности од вашег оперативног система и поставки уређаја (нпр. ПЦ, Мак, Ајфон, Андроид или друго), али укључују врсту уређаја који имате (нпр. Ајфоне 6С или Самсунг Галакси С7), ИП адреса и локација уређаја, интернет прегледач који користите, мобилни оператер (за мобилне уређаје), странице које сте посетили, временска зона и локација.

У које сврхе користите моје податке?

Да бисмо вам пружали услуге и приступ сајту, укључујуцћи омогуцћавање поручивања, администрирање вашег налога и оптимизацију вашег искуства, информације које прикупљамо користимо на више различитих начина.

Информације такође користимо у маркетиншке и рекламне сврхе. Тамо где сте нам рекли да желите да примате маркетинг материјале или када купите користећи наш сајт, ми и наши партнери ћемо користити ваше личне податке (укључујуцћи ваше име, е-маил и адресу) да бисмо вам повремено слали новости, вести, и понуде путем е-маила, телефона или поштом. Ваше податке можемо користити за прилагођавање ових порука вама. Ако се у неком мометну одлучите да више не желите да их добијате, можете да се одјавите из наше базе, тако што ће те следити упутства за одјаву у промотивним садржајима које вам шаљемо било којим каналом (е-маил, смс, вибер, поштом…)

Независне сервисе услуга користимо за приказивање огласа који су за вас најрелевантнији на различитим уређајима, на сопственим и туђим веб сајтовима и у мобилним апликацијама. Поред информација о вашим посетама нашем веб сајту, наши сервиси услуга могу такође користити информације о вашој интеракцији са другим веб сајтовима или апликацијама, за циљање реклама за артикле доступне на сајту ЈП „Скијалишта Србије“. За информације о онемогућавању циљаног оглашавања и контроли употребе колачицћа, погледајте страну Политика колачића.

Такође вршимо истраживање, анализу и анкете о вашој употреби наше веб странице и шта сте гледали. Пратимо вашу потрошњу на нашој веб страници и користимо ваше податке да бисмо потврдили ваш идентитет и извршили проверу против превара, како бисмо осигурали вашу и нашу финансијску сигурност.

С ким делите моје податке?

Да бисмо вам пружали услуге и приступ сајту, радимо са бројним пажљиво одабраним трећим странама. Да бисмо горе наведено урадили, ваше податке можемо делити са овим трећим странама у следећим ограниченим околностима:

Наши партнери: ослањамо се на пажљиво одабране партнере који испоручују услуге које видите на нашој веб страници.

Независни добављачи услуга у пословне сврхе: да бисмо правилно функционисали, ослањамо се на бројне пажљиво одабране треће стране које ће нам пружити услуге и артикле. Овим компанијама дозвољавамо да користе ваше личне податке, само онолико колико је потребно да нам пруже своје услуге и производе.

Даваоци услуга плаћања које користимо за обраду ваших података о плаћању (укључујући детаље ваше кредитне / дебитне картице) како бисмо могли да наплатимо од вас.

Даваоци услуга заштите од превара и кредита да би нас заштитили.

Провајдери аналитике и претраживача, попут Гоогле-а, које користимо за побољшање и оптимизацију веб странице.

Даваоци услуга за управљање клијентима који нам омогућавају пружање услуга корисницима и побољшање и управљање вашим искуством купаца.

Даваоци услуга маркетиншких алата који нам помажу да омогућимо маркетинг.

Истраживање компанија које можемо ангажовати да нам помогну у спровођењу анкета у вези са вашом употребом наше веб странице и услуга.

Провајдери ИТ / технологије које користимо за подршку, одржавање и пружање наше технологије и ИТ инфраструктуре која подржава нашу веб страницу и складиштење ваших података.

Оглашивачи у маркетиншке сврхе: ваше податке можемо пружити нашим партнерима за оглашавање и друштвенемреже/медије које одаберете (укључујући Фацебоок и Инстаграм), где захтевају податке за одабир и приказивање релевантних огласа о нашим и производима и услугама наших партнера.

Веб стране трећих лица

Наш веб сајт може садржати везе са веб сајтовима наших партнера и брендова, оглашивача и повезаних компанија. Ако следите везу до било којег од ових веб сајтова, имајте на уму да се ова Политика приватности не односи на њих. Нисмо одговорни за Политику приватности тих веб сајтова, зато вас молимо да то проверите, пре него што им пошаљете било какве личне податке.

Безбедност

Заштита вас и ваших личних података нам је веома важна. Предузимамо низ разумних корака како бисмо покушали да заштитимо личне податке које пружате, укључујући:

Коришћење Транспорт Лејер Секјуритy (ТЛС) за шифровање личних података које сте нам послали током поступка поруџбине (укључујући све финансијске информације попут података о кредитној или дебитној картици).

Захтева од вас да успоставите јединствено корисничко име и лозинку за приступ свом налогу на нашој веб страници.

Не чување података о вашој кредитној или дебитној картици који би омогућили било којој трећој страни да врши трансакције помоћу те кредитне или дебитне картице (као што је ваш ЦВВ број).

Редовно надгледање наших сервера и ИТ система ради могућих слабости и напада. Нажалост, упркос томе, пренос информација путем Интернета није у потпуности сигуран. Не можемо да гарантујемо сигурност ваших личних података који се преносе путем наше веб странице, па тако сваки пренос радите на сопствени ризик. Конкретно, имајте на уму да ако добровољно откривате личне податке путем средстава комуникације, осим веб локације, у незаштићеном окружењу (као што су е-маил, смс, чет поруке), те информације могу сакупљати и користити треће стране ван наше или ваше контроле.

Колико дуго ћете користити моје податке?

Податке које нам достављате задржавамо све док можете имати питања или потраживања у вези са нашим услугама, без обзира на било који период чувања који бисмо могли бити обавезни да поштујемо у складу са законским захтевима који важе за нас.

У неким околностима можете тражити од нас да избришемо ваше податке како је наведено у наставку.

Након што прекинете коришћење наших услуга, можемо да складиштимо ваше податке у обједињеном и анонимном формату.

Приговор 

Ако имате било каквих питања или недоумица у вези са овом Политиком приватности, контактирајте нас:

Пошаљите нам е-маил на dpo@skijalistasrbije.rs

Позивом на број 011/2223982. 

Ажурирање политике приватности 

Све промене које убудуће направимо у овој Политици приватности биће објављене на овој страници и/или по потреби ћемо слати обавештење путем е-маила. Молимо вас да исту редовно проверавате да бисте били обавештени о ажурирањима или променама ове Политике приватности. 

 ЈП „Скијалишта Србије“
директор Дејан Ћика