У хуманитарној ски трци “Буди живот” прикупљено 900.000 динара

05.03.2022.

Јавно предузеће Скијалишта Србије и хуманитарна организација НУРДОР организовали су данас хуманитарну ски трку на Копаонику и том приликом прикупљено је 900.000 динара. На трци која је одржана на стази Караман гребен учествовало је више од 80 такмичара.

У мушкој категорији најбоље време имао је Вуковић Милисав, у женској категорији прву позицију заузела је Бобац Соња, док је у категорији најмлађих прво место освојио Бајић Коста. Најбољи такмичар који је возио борд био је Лука Шушић.

И ове године је традиционална ски трка Скијалишта Србије имала хуманитарни карактер под слоганом "Буди живот", а прикупљена средства намењена су за адаптацију нове Родитељске куће у Београду за смештај и бригу о деци оболелој од рака из целе Србије.

Национално удуржење родитеља деце оболеле од рака су 2003. године основали родитељи лечене деце, лекари и психолози и пријатељи из целе Србије са циљем да емотивно, практично и материјално помогну новим породицама које тек отпочињу дугу и неизвесну борбу за излечење својих малишана. Током осамнаест година рада удружење је покренуло бројне пројекте, од којих су многи по први пут спровођени у Србији и који су значајно допринели побољшању квалитета услова лечења дечјег канцера у нашој земљи: осам рехабилитационих кампова за излечену децу годишње; пет Родитељских кућа у Београду, Новом Саду и Нишу; изградња новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу; недељне радионице психо-социјалне подршке за децу и родитеље; едукација волонтера, родитеља, медицинског особља...

НУРДОР 2019. годину започиње великим пројектом са циљем изградње и опремања нове Родитељске куће у Београду, а којом ће се омогућити бесплатан смештај и брига о деци и њховим породицама које долазе из целе Србије у главни град на лечење. С обзиром да се често ради о материјално угроженим породицама из мањих средина, од изузетне је важности да им обезбедимо подршку. Да ни за једно дете болест не представља прекид детињства, а за родитеље одузимање достојанства.

Скијалишта Србије и Нурдор се захаљују свима који су учествовали и подржали ову акцију.