Održana tradicionalna trka za Kros kantri Ligu Srbije na Staroj planini

15. 07. 2013.

Tradicionalna trka za Kros kantri Ligu Srbije u okviru manifestacije MTB Serbia Open održano je u nedelju, 14.jula, na Staroj planini. Takmičenje, koje je zvanično podržalo Ministarstvo omladine i sporta, organizovano je četvrti put za redom i na njemu se okupilo 85 takmičara iz 16 klubova.

Trka je održana u nekoliko kategorija za muškarce i žene, a takmičarske kategorije bile su mlađi kadeti, sa više od 30 učesnika, kadeti i juniori sa po 20 takmičara i 30 učesnika u kategoriji seniora.

Trkačka staza prilagođena je najvišim standardima svetske biciklističke unije UCI, a neki od naših najboljih takmičara, koji su prvi imali priliku da je isprobaju bili su Bojan Đurić, Marko Popović, Aleksa Marić i Oliver Štrbac.

MTB Serbia Open je u zvaničnom kalendaru Biciklističkog saveza Srbije, kao i u Međunarodnom kalendaru Balkanske i Svetske biciklističke federacije.

Pobednik trke je belgijski biciklista Volter Klepe, a drugo mesto zauzeo je Marko Popović. Trećeplasirani je Ivan Jovanović, dok je u ženskoj kategoriji pobedila Ivana Kostić ispred Jovane Crnogorac.

Plasmani u ostalim kategorijama – do 23 godine, muškarci:

1. Marko Popović (BK Novi Sad)

2. Aleksa Marić (Crvena zvezda)

3. Miloš Nikčević (Partizan)

Žene, elita:

1. Ivana Kostić (Orlovac Sistem FPS, Crna Trava)

2. Jovana Crnogorac (BK Novi Sad)

Juniori:

1. Aleksandar Roman (Jednota, Šid)

2. Andrej Galović (Partizan)

3. Emir Ramović (Partizan)

Juniorke:

1. Violeta Trifković (Jednota)

2. Milica Rajković

3. Ojdana Stanković (obe Orlovac Sistem FPS)

Kadeti:

1. Marko Kasapović

2. Aleksandar Mijatović (obojica BK Novi Sad)

3. Aleksandar Mršić (Orlovac Sistem FPS)

Mlađi kadeti:

1. Dušan Veselinović (Partizan)

2. Andrija Joksimović (Partizan)

3. Almin Jolović (Novi Pazar)

Najbolji poletarac bio je Ognjen Gvozdenović, najbolji masters Eduard Župan iz BK Novi Sad, u hobi klasama slavio je Vladeta Manić iz Pirota i Jovan Rajković iz Niša.