Skijaši i borderi odlučuju o pozicijama novih web kamera – gde su najpotrebnije nove kamere?

26. 10. 2015.

Prema statistikama, web kamere su najposećenija i najzanimljivija stranica na sajtu Skijališta Srbije. Za ovu sezonu nabavili smo nove tri kamere, koje bismo postavili na lokacijama na kojima vi, skijaši i borderi, smatrate da bi bile najkorisnije za informisanje sa lica mesta. Kako nam je glas ljubitelja sportova na snegu najbitniji, pružamo vam mogućnost da se aktivno uključite u izbor novih lokacija za postavljanje web kamera.

Procedura je jednostavna. Ispod ove vesti imate opciju da se registrujete i ostavite komentar sa predlogom lokacije za postavljanje web kamere. Mi ćemo vaše predloge da prikupljamo do 15. novembra, kada ćemo objaviti mesta koja ste izabrali za postavljanje kamera, a na kojima postoje tehničke mogućnosti za to.

Uključite se i budite deo tima.

Komentari

Možda bi valjalo pomeriti kamere na Torniku. Kamera "Žičara polaz" i "Bob staza" snimaju isti deo. Kameru "Žičaru polaz" premestiti npr na spoj staza Tornik i Zmajevac.

Radi rasterećenja staza u centru Kopaonika web kamere postaviti na polaznim žicama Gobelja, Gvozdac i Krčmar. Tako će skijaši moći da vide kolike su gužve na žicama i odaberu staze koje će da voze. U perspektivi postaviti video bimove ili ekrane na kojima bi se videli snimci sa svih žica.

Mogla bi kamera u Snow Park :)

Moj predlog je postaviti web kamere na polaznim žicama Krčmar i Gvozdac, kao i na sredini staze crvena Duboka. Takođe, predlažem da se malo izmeni raspored kamera na Gvozdcu i Krcmaru, npr jednu kameru staviti na izlazu sa žice Krčmar sa pogledom niz stazu, a na Gvozdcu vratiti kameru koja gleda i na Ledenicu. Bravo za Skijališta za ovu inicijativu.

Neka kamera na Gobelji bi bila potrebna. Na polazu 4seda, da je usmerena ka stazama. Za još dve, ne znam gde bi bilo dobro. Možda kad prosečete i ostale staze oko gvozca. Predlog za modifikaciju položaja: Marine vode - okrenuti kameru da gleda ka redu koji se često stvara na polazu "tanjirića". Da ljudi znaju da li da izbegavaju tu stazu.

Trebalo bi postaviti kamere u na kraju duboke 2 i na Gobelji, kao i na Karamanu (10) :D

Pod hitno kamere na Staroj planini, na vrhu Konjarnika kod kafica, na Konjarniku 2 na neutabanoj stazi i na suncanoj dolini, stalno su zauzete zbog takmicenja, pa da znamo kad je zauzeta. To su najbolje staze na celom skijalistu a ni jedna kamera nije postavljena,osim jedne. Nije skijaliste samo gondola!

Najlepši pogled za ski kameru je na sredini žičare Bela reka 2.

Definitivno od vrha Suncane doline ka Plazi i Midzoru obavezno Konjarnik i Babin Zub sa polaza-odozdo.Mislim da su to staze koje ljude naj vise interesuju. pozdrav