Regionalna saradnja Skijališta Srbije i OC Jahorina od velikog značaja za turizam

29. 11. 2018.

Direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije g-din Dejan Ćika i direktor Olimpijskog centra Jahorina g-din Dejan LJevnaić potpisali su danas, na otvaranju Međunarodnog sajma Expo-zim, Ugovor o poslovnoj saradnji između ova dva preduzeća. Potpisivanju ove poslovne saradnje prisustvovao je i g-din Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Direktori oba preduzeća složili su se da je potpisivanje ovakvog ugovora nastavak regionalnog povezivanja Republike Srbije i Republike Srpske i da će ovakva saradnja značajno povećati vrednost ski karata ovih ski centara i doprineti jačanju turističke ponude.

„Skijališta Srbije su u prethodnom periodu već imala ovakav vid saradnje sa OC Jahorina, ali i sa slovenačkim i crnogorskim skijaškim centrima. Smatramo da reginalno povezivanje može mnogo da doprinese razvoju turizma i jedne i druge strane, ali i da kroz ovakvu saradnju razmenimo iskustva i unapredimo ponudu naših ski centara“, rekao je direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika.

On je istakao da je ski centar Kopaonik najveći skijaški centar u regionu i najatraktivnija zimska turistička destincija. „Iako na skijanje u Srbiju dolazi puno turista iz Republike Srpske, očekujemo da će ovakva ponuda i ova saradnja biti dodatni motiv da se lično uvere o visini kvaliteta skijanja u našim ski centrima. Takođe, smatram i da je važno da skijaši koji skijaju na Kopaoniku, Staroj planini i Torniku imaju prilike da vide kako izgleda ski centar Jahorina. Upravo njihovo iskustvo koje nam prenose rađa zdravu konurenciju i daje podstrek da budemo što bolji. Nadamo se da će što veći broj skijaša tokom ove zime iskoristiti ovu pogodnost i da će uživati u skijanju“ rekao je direktor Dejan Ćika.

Ugovor o poslovnoj saradnji Skijališta Srbije i OC Jahorina podrazumeva razmenu ski karata, pa će vlasnici sezonske ski karte za Kopaonik imati mogućnost četiri dana besplatnog skijanja na Jahorini. Takđe, vlasnici sezonskih ski karata za Jahorinu će imati mogućnost dvodnevno bepslatno skijanje u ski centru Kopaonik. Razmena sa Jahorinom će važiti i za ski centre Tornik i Stara planina, gde će vlasnici sezonskih ski karata imati mogućnost po tri dana besplatnog skijanja u ovim skijalištima.

„Ugovor koji smo potpisali je naišao na veliko oduševljenje svih koji su čuli za njega, a ja se iskreno nadam da će što više skijaša iskoristiti ovu pogodnost.“, rekao je direktor OC Jahorina Dejan LJevnaić.

On je istakao da je Jahorina opremljena sistemom za veštačko osnežavanje i da garantuju sigurnih 120 dana snega u ovom ski centru.