Ljevnaić: Ulaganje u Brezovicu stvara novu perspektivu za građane Štrpca

14.1.2015.

Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić posetio je ski centar Brezovica i obišao lokacije na kojima se planiraju nove investicije i rekonstrukcija postojećih instalacija. 

 „Brezovica ima ogroman potencijal za razvoj zimskog turizma i drago nam je što je Vlada Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju to prepoznala. Od 2008. godine do danas u ovaj ski centar uloženo je milion i po evra i rezultat toga je uspešan početak zimske sezone i zadovoljni skijaši“, rekao je Ljevnaić.

 On je istakao važnost daljeg unapređenja i modernizacije ovog ski centra, kako bi parirao evropskim skijalištima. „Dalje širenje ski centra i poboljšanje turističke ponude Brezovice otvara brojne mogućnosti, a ono što je najvažnije, otvaraju se nova radna mesta i nove perspektive za građane Štrpca“, naglasio je v.d. direktora Skijališta Srbije.

 Govoreći o daljim planovima za ski centar na Brezovici, Ljevnaić je kazao da je u planu je da se postojeće žičare zamene novim, modernim instalacijama, kao i izgradnja sistema za veštačko osnežavanje.

 Skijaška sezona na Brezovici počela je 31. decembra i ljubiteljima zimskih sportova su na raspolaganju dve žičare i ski lift, kao i pripadajuće staze na kojima ima preko pola metra snega.

 Prednost Brezovice u razvoju zimskog turizma je nadmorska visina, geografski položaj, blizina dva međunarodna aerodroma i dva velika grada.

 Prvi put posle više od od 15 godina održana je FIS trku u ski centru Brezovica, u organizaciji Skijaškog saveza Srbije i Skijališta Srbije. Održane su dve trke u disciplinama slalom u alpskom skijanju i snoubordu, a organizovani su i atraktivni snoubord skokovi.