KRUNA LETNJE SEZONE NA KOPAONIKU: Rekordan broj učesnika na biciklističkom maratonu i trci

30. 8. 2021.

Rekordan broj učesnika, sjajni sportski rezultati i odlično druženje obeležili su vikend za nama, u kome su se na terenima Nacionalnog parka održale dve sportske manifestacije - biciklistički maraton ”Tri strane Kopaonika” i trka ”Trail race Kopaonik”. Ove dve manifestacije čine krunu letnje sezone na našoj najpoznatijoj planini.

Preko 600 učesnika tokom dva sportska dana imalo je priliku da upozna terene Nacionalnog parka Kopaonik, a čak ni promenljivo vreme nije uspelo da pokvari raspoloženje i poremeti planove, pa su oboreni i mnogi lični, ali i rekordi u broju učesnika koji su nastupili na stazama biciklističkog maratona.

Najposećeniji letnji vikend na Kopaoniku, u subotu 28. avgusta, otvorila je trail trka ”Trail race Kopaonik” na kojoj je nastupilo blizu 300 učesnika iz gotovo svih krajeva Srbije. Pred učesnicima su bile izmenjene staze u odnosu na prošlogodišnje izdanje trke, a koje su za cilj imale da ih upoznaju sa novim predelima Nacionalnog parka Kopaonik.

Miloš Rajičević i Ivana Teofilović bili su najbrži učesnici u muškoj i ženskoj konkurenciji na kraćoj stazi u dužini od 7km, dok su Đuro Borbelj i Katarina Pohlod bili najbrži učesnici na dužoj stazi od 15km.

Istog dana u Dolini sportova održana je dečija trka ”Trail race Kopaonik” na kojoj se okupio veliki broj mališana starosti od 2 do 12 godina.

Nedelju, 29. avgust obeležilo je najmasovnije brdsko-biciklističko druženje poznatije kao ”Tri strane Kopaonika” koje je okupilo preko 320 učesnika na biciklističkim stazama različitih dužina ”Beli meda”, ”Jela” i ”Pančić”

Na najkraćoj stazi ”Beli meda” dužine 20k m pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su Emir Koca i Marija Bajeva. Na stazi ”Jela” dužine 35 km, prvo mesto osvojio je Marko Stanimirović u muškoj, dok je prvo mesto u ženskoj konkurenciji pripalo je učesnici Andrijani Anastasovskoj.

Očekivano, najveća sportska borba odvila se na najdužoj stazi maratona, stazi ”Pančić” gde je u izuzetno jakoj muškoj konkurenciji prvo mesto pripalo Aleksandru Romanu, dok je kod kod žena prvo mesto osvojila Ivana Kostić. ”Tri strane Kopaonika” ove godine ugostili su i učesnike na električnim biciklama (E-BIKE kategorija) što je ujedno i prvi put da se na domaćim trkama pojavljuje i ova dodatna kategorija koja je doživela pravi bum u svetu proteklih godina.

”Tri strane Kopaonika” i ”Trail race Kopaonik” održavaju se uz podršku Nacionalnog parka Kopaonik, Opštine Raška i Brus i JP Skijališta Srbije.

Izvor: Kurir