Kopaonik obara rekorde i tokom letnje sezone

21. 7. 2014.

Da Kopaonik nije samo zimska turistička destinacija govori podatak da je tokom proteklog vikenda ostvareno više od 2 hiljade vožnji na sadržajima koje nude Skijališta Srbije na ovoj planini.

Turisti se sve više opredeljuju da svoj odmor provode na višoj nadmorskoj visini, uživajući u prijatnim letnjim temepraturama i u aktivnom odmoru, što dokazuje i broj ostvarenih vožnji. Tokom subote i nedelje samo na adrenalinsim sadržajima, bobu na šinama, zip lajnu i tjubing stazi ostvareno je više od 700 vožnji, dok je preostali broj vožnji zabeležen u panoramskoj vožni žičarom, vožnji planinskog bicikla i mountain cart-a.

Ova sezona je druga letnja sezona kako planinski centar Kopaonik radi 365 dana u godini, te je ovog vikenda oboren rekord i u posećenosti planine i u broju ostavenih vožnji. Razvojem brojnih adrenalinskih sadržaja i sadražaja za aktivan odmor, Skjjališta Srbije pružaju svim ljubiteljima prirode i planine da provedu kvalitetan i zabavan odmor daleko od gradske gužve i vrućine.

O tome koliko je kopaonička klima povoljna i koliko ispunjava sve uslove i za rekreativce i za profesionane sportiste, govori i to da se na ovoj planini trenutno priprema srpska košarkaška reprezentacija za predstojeće svetsko prvenstvo u Španiji.