Knjaževčani uručili zahvalnicu Skijalištima za razvoj skijaškog turizma

17. 05. 2013.

Na današnjoj svečanoj akademiji povodom Dana opštine Knjaževac „Skijalištima Srbije“ uručena je zahvalnica za unapređenje skijaške infrastrukture na Staroj planini, Kopaoniku i Zlatiboru i izjadnačavanje kvaliteta srpskih ski centara sa svetskim skijalištima.

Direktoru „Skijališta“ Dejanu Ljevnaiću zahvalnicu su uručili predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić i predsednik Skupštine opštine Dragan Mančić. Prilikom uručivanja, istaknuto je da se zahvalnica dodeljuje i zato što su „Skijališta Srbije“, izgradnjom najsavremenije ski infrastrukture, omogućila da veliki broj knjaževače dece nauči da skija, kao i zato što je naše javno preduzeće pružalo veliku podršku svim manifestacijama i takmičenjima na Staroj planini .

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Knjaževac uručena je i tradicionalna Majska nagrada čiji je dobitnik, na predlog udruženja privatnih preduzetnika Knjaževca, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić koji „unapređuje poslovni ambijent u Srbiji, dovodi strane investitore i partnere domaćim privrednicima“. Nagrada je Dinkiću uručena i zbog posebnog doprinosa u realizaciji najvećeg razvojnog projekata u Knjaževcu - izgradnje turističkog centra Stara planina.

Među nagrađenima na današnjoj svečanosti su i Momčilo Moša Todorović, knjaževački galerista koji je svom gradu ostavio legat najvrednijih slika srpskih umetnika, Vladimir Mikić, dugogodišnji prijatelj „Ski kluba Midžoe“, najtrofejnijeg ski kluba u Srbiji, kao i Vladan Jeremić, direktor Regionalne agencije za razvoj Istočne Srbije i čovek koji taj region predstavlja u Timu Evropa.