ХУМАНИТАРНА СКИ ТРКА „И ЈА СЕ БОРИМ“ НА КОПАОНИКУ 29. МАРТА

22. mart 2024.

Скијалишта Србије и организација НУРДОР организују традиционалну хуманитарну ски трку “И ЈА СЕ БОРИМ” 29. марта са почетком у 12 часова на Копаонику, на стази Караман гребен.  Сви заинтересовани скијаши и бордери и љубитељи планине могу да се од 28. марта пријаве за учешће у Управној згради Скијалишта Србије на Копаонику. Котизација за учешће на трци је од 1000 динара. Прикупљена средства намењена су за адаптацију нове Родитељске куће у Београду за смештај и бригу о деци оболелој од рака из целе Србије.
Заинтересовани који не скијају, а желе да донирају новац то могу да учине уплатом на жиро рачун НУРДОР-а (170-30010715000-82) уз напомену Хуманитарна ски трка “И ЈА СЕ БОРИМ", позив на број 2903 или да куповином мајице дају свој допринос акцији. Најбоље такмичаре очекују вредне награде, скије и ски карте за наредну сезону.

Национално удуржење родитеља деце оболеле од рака су 2003. године основали родитељи лечене деце, лекари и психолози и пријатељи из целе Србије са циљем да емотивно, практично и материјално помогну новим породицама које тек отпочињу дугу и неизвесну борбу за излечење својих малишана. Током деветнаест година рада удружење је покренуло бројне пројекте, од којих су многи по први пут спровођени у Србији и који су значајно допринели побољшању квалитета услова лечења дечјег канцера у нашој земљи: осам рехабилитационих кампова за излечену децу годишње; пет Родитељских кућа у Београду, Новом Саду и Нишу; изградња новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу; недељне радионице психо-социјалне подршке за децу и родитеље; едукација волонтера, родитеља, медицинског особља…
НУРДОР 2019. годину започиње великим пројектом са циљем изградње и опремања нове Родитељске куће у Београду, а којом ће се омогућити бесплатан смештај и брига о деци и њховим породицама које долазе из целе Србије у главни град на лечење. С обзиром да се често ради о материјално угроженим породицама из мањих средина, од изузетне је важности да им обезбедимо подршку. Да ни за једно дете болест не представља прекид детињства, а за родитеље одузимање достојанства.