»Tri strane Kopaonika« za vikend

»Tri strane Kopaonika« za vikend

31. 7. 2014

Mountainbike trka pod nazivom "Tri strane Kop-a" održaće se u subotu, drugog avgusta na terenima nacionalnog parka Kopaonik.

Trka je dobila naziv po prilaznim stranama Kopaonika, tako da će takmičari u jednom danu imati zadatak da se popnu na najviši vrh Kopaonika sa sve tri prilazne strane i da za to vreme pređu više od 70 km sa blizu 4000 metara visinske razlike.

Trka se održava u organizaciji sportskog udruženja “Na sve strane“ u okviru "Nedelje biciklizma" koje su podržale Opštine Raška, Brus, ali i Skijališta Srbije, Nacionalni Park Kopaonik kao i MK Mountain Resort.. 

Kategorije su prilagođene svima, tako da će kategorija namenjena za početnike ’Hoby’ voziti jednu stranu Kopaonika od Semeteškog jezera, pa sve do vrha Suvo Rudište, odakle će krenuti ka cilju u konake. Staza će biti dugačka dvadesetak kilometara sa dosta uspona, ali i predivnih terena.

Za malo naprdnije tu je Masters kategorija, koja će voziti dve strane Kopanika. Polaznu Rašku stranu i Drugu stranu prema Brusu. Za to vreme proći će pored prelepih lokaliteta poput Nebeskih Stolica, vodopada, uživaće u neverovatnom spustu sa Suve rude do spomenika Mramor, ali će i preći blizu 50 km sa skoro 3000m visinske razlike. 

Za one najspremnije tu je i elitna kategorija, gde će se voziti i treća strana Kopaonika prema Jošaničkoj Banji. Takmičare tu očekuje predivna šuma reona Jankovih Bara i Kadijevca, ali i uspon kružnim putem ka vrhu i poslednjem penjanju na Kopanik.