Planinski biciklizam u letnjem periodu

Planinski biciklizam u letnjem periodu

Nakon uspešne zimske sezone, Skijališta Srbije se uveliko pripremaju za letnji period. Za nastupajuću letnju sezonu za sve turiste koji planiraju da svoje leto provedu na Kopaoniku, Zlatiboru ili Staroj planini, Skijališta Srbije pripremaju brojne aktivnosti. Jedna od novina za ovo leto u sva tri centra je mountain bike odnosno planinski biciklizam, za koji su pripreme ruta uveliko u toku.

U ski centru Kopaonik pripremaju se rute predviđene za planinski biciklizam, a adapteri za prevoz bicikala biće instalirani na žičari Pančićev Vrh. Jedna od trasa kojom će prolaziti rute za planinski biciklizam je od izlaza žičare Pančić preko staze Malo jezero, pa sve do polaza ćičare. Predviđena je i ruta od Crne i Crvene Duboke, preko krčmarskog puta i staze Mašinac do polaza žičare Pančić. Za brži i uzbidljiviji spust, pored vožnje bicikala niz padine Kopaonika, svi zainteresovani će biti u prilici da isprobaju ASP Scooter i mountaincart, vozila koja su specijalno dizajnirana za planinske uslove.

U ski centru Tornik se i ove godine nastavljaju letnje aktivnosti, pa se pored planinskih šetnji, tjubinga, panoramskih vožnji žičarom, pripremaju staze za planinski biciklizam. Pripremaju se tri rute koje će biti prilagođene svim kategorijama biciklista. Trase će prolaziti kroz postojeće šumske puteve, ribnički put, kao i ski putevima do polazne stanice šestoseda.

Adapteri za prenos bicikala u ski centru Tornik biće instalirani na šestosednoj žičari, dok je gondola na Staroj planini već prilagođena nameni prenosa bicikala za letnji period.

Početak letnjih aktivnosti u centrima na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini predviđen je sredinom juna...

Pogledajte kako izgledaju mountin cart i ASP scooter: