Pešačke ture na Kopaoniku

Pešačke ture na Kopaoniku

Skijališta Srbije, u saradnji sa Nacionalnim parkom Kopaonik, organizuju ovog leta na Kopaoniku pešačke ture. Kao najzdraviji oblik odmora, pešačenjem kroz atraktivne predele, svi zainteresovani mogu bolje upoznati i otkriti čari ove planine. Organizovane su dve pešake ture, a iskusni vodiči učiniće šetnju po planini nezaboravnom.

Pešačka tura Nebeske stolice započinje vožnjom žičarom do Pančićevog vrha, a zatim se obilazi arheološki lokalitet Nebeske stolice. Ova tura traje 3 sata i prilagođena je svima.

Pešačka tura vodopad Jelovarnik je za ljubitelje dužih šetnji, po različitoj vrsti terena. Tura takođe počinje vožnjom žičarom na Pančićev vrh, a zatim se odlazi do vodopada Jelovarnik.

Tura Nebeska stolica se organizuje svake subote u 11 časova, dok se tura do vodopada Jelovarnik organizuje svakog četvrtka od 10 časova, a sastanak sa vodičem je ispred žičare Pančićev vrh. Cena ture je 450 dinara za odrasle i 350 za decu, a karte se mogu kupiti na prodajnom mestu Skijališta Srbije.

Organizovane grupe od 20 i više članova, takođe, mogu da idu na ove ture i to u redovnom terminu ili u unapred ugovorenom terminu. Cena tura za organizovane grupe je 370 dinara za odrasle i 320 dinara za decu po turi.

Detaljne informacije o pešačkim turama možete pronaći ovde.