Ljevnaić: Najuspešnija skijaška sezona do sada

Ljevnaić: Najuspešnija skijaška sezona do sada

24. 04. 2013.

Skijaška sezona na Kopaoniku traje do 7. maja, ali se već sada može oceniti kao najuspešnija sa ukupno prodatih više od 420.000 skijaških dana u sva tri centra - Kopaoniku, Torniku na Zlatiboru i Staroj planini. Sezona 2012/13 oborila je sve rekorde posećenosti, a još na početku decembra zabeležena je duplo veća prodaja ski karata u odnosu na isti period prethodne godine.

U proteklim godinama JP Skijališta Srbije sistemski su investirala u infrastrukturu i kapacitet Kopaonika, Tornika na Zlatiboru i Stare planine, što je rezultiralo povećanjem posećenosti i privlačenjem novih turista. Pre početka skijaške sezone u ski centrima urađena je neophodna sanacija i uređenje staza, a na Koponiku je završeno proširenje sistema za veštačko osnežavanje. Kopaonik i Stara planina su pored sistema za osnežavanje po prvi put dobili i staze za free ride, namenjene ljubiteljima ekstremnih vožnji.

“Razvojem ski centara i planina kao turističkih destinacija ne samo da se otvaraju nova radna mesta i privlače na desetine hiljada turista, već se razvijaju i ostale grane privrede. Ove sezone promet je povećan za 30%. u odnosu na ranije godine, što pokazuje da su ski centri u Srbiji dostigli evropske standarde”, izjavio je v.d. direktora JP Skijališta Srbije Dejan Ljevnaići dodao: “Naš plan je da nastavimo sa ulaganjima u ski centre, kako bismo bili što konkurentniji u odnosu na velike evropske ski centre, što svakako doprinosi razvoju turizma u Srbiji i privlačenju što većeg broja turista iz zemlje i inostranstva.”

Skijališta Srbije kontinuirano rade na promociji skijanja i afirmaciji mladih ljudi sa željom da se stvore nove skijaške generacije i budući šampioni. U okviru promocije skijaškog sporta osnovci i srednjoškolci iz opština iz okruženja ski centara imali su besplatno skijanje, dok su klubovi, kao i ranijih godina, imali popust na ski karte.

I ovog leta planinski centri će raditi i ponuditi posetiocima različite sadržaje poput biciklističkih staza, pešačkih tura, panoramskih vožnji i tjubinga, kao i vožnju mountain cartom i skuterom za cross country.

http://youtu.be/TqpPpGU4a-A