Kopaonik danas zatvorio ski sezonu

Kopaonik danas zatvorio ski sezonu

8.4.2019.

Skijaška sezona na Kopaoniku završava se danas, 8. aprila, nakon 126 dana rada. Za vreme trajanja ski sezone, koja je počela 6. decembra, u ovom ski centru skijalo je više od 220 hiljada skijaša. Prvi put ove sezone je broj skijaša bio u konstantom rastu, bez obzira na školski raspust i praznike, pa je tokom svakog dana na stazama skijalo između 5 i 7 hiljada ljubitelja sportova na snegu. Najviše skijaša zabeleženo je 7. februara, kada je na stazama skijalo više od 8 hiljada skijaša. Takođe, značajno je promenjena struktura ski karata koja se prodaje u odnosu na prethodne godine, pa Kopaonik više nije "vikend" destinacija, već turisti dolaze na višednevne odmore.

 

Ovu skijašku sezonu ćemo pamtiti po izuzetnim poslovnim rezultatima, po velikom i konstantnom broju skijaša tokom cele zime, ali i po do sada nezapamćenoj količini snega. Najviša visina snega izmerena je 15. februara i iznosila je 117 centimetara.

Nove investicije, nove ski staze, novi ski lift na Marinim vodama, osvetljenje na stazi Pančić, brojne zabavne aktivnosti poput vožnje taksi tabačem i sankanje su mnogo doprinele da interesovanje ove zime bude još veće. Skijališta Srbije su tokom cele sezone organizovala i brojna muzičko-zabavna dešavanja, kao i humanitarnu ski trku sa Nurdor-om, gde je prikupljeno više od 700.000 dinara za novu roditeljsku kuću u Beogradu.

Nakon završetka skijaške sezone, Skijališta Srbije počinju pripreme za početak letnje sezone, čiji je početak planiran za sredinu juna meseca.