U susret sezoni na Kopaoniku

17. jun 2014. godine

Koktelom za medije na vrhu hotela 88 Rooms najavljen početak letnje sezone na Kopaoniku

Beograd, 17. jun 2014. godine – Povodom početka letnje sezone na Kopaoniku, svim ljubiteljima planinskog odmora predstavljena je ponuda tokom letnjih meseci i najavljena promocija aktivnog odmora „Kopaonik Open Summer Tour“ koja će biti održana u periodu od 3. do 6. jula. Po rečima organizatora, kompanije MK Mountain Resort i JP Skijališta Srbije, četvorodnevna promocija aktivnog odmora Kopaonik Open Summer Tour, omogućiće gostima da na samom početku sezone, sami kreiraju svoj aktivan odmor u prirodi, odabirom nekih od brojnih adrenalinskih aktivnosti - paraglajding, rafting na Ibru, vožnja četvorotočkašima po neuređenim stazama, planinski biciklizam, jahanje konja, pešačke ture kao i sadržaji zabavnog parka - zip line, bob na šinama i tjubing koji su po prvi put u ponudi od prošlog leta na Kopaoniku

“Skijališta Srbije kontinuirano i vrlo intenzivno rade na razvoju planinskih centara u Srbiji, a činjenica da je prošle godine u toku letnje sezone Zlatibor i Kopaonik posetilo tri puta više turista nego prethodnih godina – čak više od 20.000 turista predstavlja rezultat tog rada. To nam je i bio podstrek da proširimo svoje kapacitete i da nastavimo da radimo na razvoju i unapređenju letnje ponude, rekao je Dejan Ljevnaić, direktor preduzeća „Skijališta Srbije“, i dodao je da su u ski centru Kopaonik počele pripremne radnje za izgradnju dve nove šestosedne žičare koje će biti postavljenje na najaktraktivnijim lokacijama, Krčmar i Gvozdac.

Naša ulaganja su u ovom trenutku maksimalno orjientisana na letnju sezonu na Kopaoniku, u tome vidimo veliki potencijal i nastojaćemo da kroz nekoliko godina razvijemo koncept evropskih planinskih centara koji već uveliko preferiraju letnju ponudu i sadržaje, istakao je  Nikola Avram, direktor MK Mountain Resorta.

MK Mountain Resort i JP Skijališta Srbije potrudili su se da obezbede ponudu za aktivan odmor na planini, uz vrlo pristupačne cene. U letnjem periodu cene smeštaja na Kopaoniku su u proseku niže i do 50 odsto u odnosu na zimski period, a koncept odmora prilagođen je svim gostima koji žele da se opuste i uživaju na svežem planinskom suncu, ali ujedno da napune baterije, povrate energiju, udahnu planinsku svežinu i osete dobar adrenalin.