Žičare

Ski centar Kopaonik

О центру

О центру

Advertisement

Као највећи ски центар Србији, са одлично припремљеним стазама пружа неизмерно уживање свим категоријама скијаша, од почетника до скијаша врхунских способности. Скијашки центар Копаоник простире се на око 62 км стаза и ски путева уређених за алпско и нордијско скијање. За љубитеље ноћног скијања у самом центру скијалишта осветљена је стаза “Мало Језеро”. Осим тога, за најмлађе скијаше и све друге почетнике, који праве своје прве скијашке кораке, постоји обезбеђен простор „ски вртића“ са покретном траком и карусел која олакшава да се овлада основним скијашким вештинама.

Системом за вештачко оснежавање покривено је 97 посто скијалишта. Овим системом покривене су стазе: Караман А и Б, Панчићев врх, Дубока 1 и 2, Сунчана долина, Мало језеро, Крст, Крчмар, Кнежевске баре, Мали Караман, Марине воде, Караман и припадајући ски путеви, као и скијалиште на Гобељи. Захваљујући системима за вештачко оснежавање сезона скијања траје дуже, а скијаши, како почетници тако и они мало захтевнији могу бити сигурни да ће током сезоне моћи да уживају у одлично припремљеним стазама.

Све стазе су веома добро повезане системом жичара и ски лифтова, капацитета од преко 34.000 скијаша на сат. Овај систем чини три шестоседне жичаре, 4 исклопиве четвороседне, три фиксне четвороседне жичаре са покретном траком за укрцавање скијаша, две двоседе жичаре, два вучна ски лифта “сидро” и осам ски лифтова "тањир", као и три везна ски лифта.

Жичара четворосед „Панчићев врх“ током читаве зимске сезоне али и у току лета, осим скијаша и сноубордера, превози и посетиоце центра који се не баве зимским спортовима, већ панорамски разгледају центар и баве се бројним другим активностима које ски центар Копаоник омогућава.

Поред стаза за алпско и нордијско скијање, скијашки центар Копаоник поседује и уређен сноw парк, на коме се организују многа такмичења домаћег и међународног карактера. Од ове сезоне у ски центру Копаоник, на Гобељи, урађена је стаза за слободну вожњу.

13.02.2015.
Током викенда и празновања за Дан државности, ски центар Копаоник радиће пола сата дуже. Од 14. до 18. фебруара радно време скијалишта биће од 8.30...
16.01.2015.
На новој жичари Гвоздац постављење су нове камере путем којих ће скијаши и бордери имати прилику да се увере какво је стање на стази. Путем ових...